Vrijwilligers

Tussenschoolse opvang (TSO) / pleinwacht  is van belang om de pauzes van de leraren goed geregeld te hebben. Het is nodig om tijdens het overblijven een plezierige sfeer te creëren waarin voor kinderen voldoende tijd is om ontspannen te eten en te spelen.

Meestal werken er vrijwilligers op de tso / als pleinwacht, soms pedagogisch medewerkers. Het aantal medewerkers dat wordt ingezet, is afhankelijk van de groepsgrootte. 
Als vrijwilliger ontvang je een vrijwilligersvergoeding per keer dat je aanwezig bent. 
Cajas biedt haar medewerkers mogelijkheden tot scholing.

Het is goed te weten dat er voor elke locatie een contactpersoon is die je kan ondersteunen bij vragen, knelpunten of problemen.

Wat houdt het werk in: Het begeleiden van een groep kinderen (tussen 4 en 12 jaar) tijdens het eten en tijdens het buitenspelen of korte activiteiten (spelletje, knutselen, tekenen/kleuren). Dit is in het geval van TSO.
Wordt de vrijwilliger ingezet als pleinwacht dan eten de leraren zelf met de kinderen en begeleid de pleinwacht de kinderen tijden het buitenspelen.

Wanneer: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Niet in schoolvakanties.

Meer informatie: Je werkt meestal samen met een team overblijfkrachten, dat onder leiding staat van een contactpersoon en een tso-coördinator.
Ervaring met (groepen) kinderen is een pré.
Een goede beheersing van de Nederlandse taal is vereist. Het is belangrijk dat je het leuk vindt om met kinderen om te gaan.                                                                                          

 

 

Heb je interesse? Stuur dan een email naar s.taris@cajas.nl. 

Er zijn regelmatig vacatures. Kijk onder de rubriek Vacatures of er iets voor jou bij staat.


Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)
Cajas vraagt voor alle vrijwilligers een VOG aan. Deze ‘verklaring omtrent gedrag' is nodig voor iedereen die voor stichting Cajas in de tussenschoolse opvang actief is. Indien deze verklaring niet wordt verstrekt of indien iemand daar niet aan mee wil werken, zal de stichting deze persoon niet kunnen inzetten bij haar activiteiten.